Oväntade ändringar

Det blev inget med att boka resa, istället blev det att åka till mina föräldrar och poppa en flaska champagne. Idag gav Ella oss fem supersöta och friska valpar! <3 Vi är så glada, hon mår bra, de mår bra! Vi hoppas så att det fortsätter såhär. Ella är iaf en fantastisk mamma, så vi tror inget annat :)
 

Hej så länge!

Sista januari

Slut på månaden, snacka om att det gick fort! Och det enda som står kvar på vår bröllops-checklista för januari är att boka bröllopsresa. Detta hade jag egentligen velat göra för länge sen nu när priserna för sommar-resor redan börjat gå upp, men så blir det ibland. Vi har spanat runt lite iaf och jämfört olika resor. Vi känner att vi inte behöver göra vår bröllopsresa till värst värsting-resan, utan vi vill bara ha en lugn och mysig resa då vi verkligen bara är tillsammans! Vi vill åka till ett ställe där vi inte känner press på oss att åka runt och se saker, det ska vara varmt och mysigt, finnas pool, och hotellrummet ska var fin-fin-fint! Sol, bad och bar lixom ;) Längtar ganska mycket till den delen också, när vi har gift oss redan och vi bara kan slappna av. Då ska vi chilla vid poolen och prata om allt som hände, skratta åt det som gick tokigt och mysa över att vara gifta :) Får se om vi hinner boka nåt idag, annars får det bli det första vi gör nästa månad.

Hej så länge!

Trying to drink whisky from a bottle of wine

Har sjungit med till Elton John- låtar och dansat mig svettig nu på morgonen! Vissa låtar är ju bara hur underbara som helst :) Jag antar att det bara är en sån dag då allt känns bra och man ska dansa och sjunga!

Hur mår ni andra idag?! :D Såhär?

The CIIIIIIIIIRCEL, the circel of LIIIIIIIIIIIIIFE! <3
Hej så länge!

Suck

Jag blir ju för trött på mig själv ibland! Varför går jag upp kl. 7 och gör mig i ordning och allt, och sen kommer jag ändå inte iväg till skolan? Vad är problemet lixom? Jag sitter helt färdig för skolan och så är det ändå nåt som gör att jag inte går ut... Jag tror främst att det har o göra med att föreläsningen är mellan 12-14. Det är ingen bra tid alls, för man vet inte när man ska äta riktigt, passet är så himla kort och man har börjat känna efter hur skönt det är att bara vara hemma. Sen kan jag ju läsa det som kommer att tas upp på föreläsningen här hemma, det är det andra skälet tror jag. Och för det tredje så är min med-rapport-skrivare sjuk idag och därför behöver jag inte åka in ifall vi skulle behöva göra nåt kring skrivandet. Och nu är klockan 11.15, så då hinner jag ändå inte komma i tid... SUCK!!

Nä, nu får jag gå och diska undan frukosten iaf, så att jag har gjort något rätt idag.
Hej så länge

Minnen från barndomen

Har precis läst ett av Lady Dahmers inlägg om genus. Hon tvingas åter igen lyfta debatten om "tjejigt" och "killigt" och totalt krossa denna lätt trångsynta man. Under tiden jag läser börjar jag plötsligt minnas hur jag och min storebror lekte ihop när vi var små. När vi lekte var för sig så var det väl egentligen ganska "steriotypt". Jag hade hur många Barbie-dockor som helst och hela sängen full med gosedjur, och han hade tåg och bilar och Star Wars och lego.
 
MEN när vi lekte ihop var vi ju tvugna att "kompromissa", alltså omedvetet, och hitta på nåt som båda tyckte var roligt. Då var det ben-brottning i soffan, det var tjuv och polis i trädgården på landet och, den bästa leken av dem alla: ett eget-påhittat spel med gubbarna som man fick i Tom-och-Jerry-kakpaketen. Jag fick alla Jerry-gubbar och min storebror fick alla Tom-gubbar och beroende på färg var de mer eller mindre bra och sedan "krigade" gubbarna mot varandra. (Jag undrar om de fortfarande gör sådana...) Tillsut hade vi båda ganska stora arméer. Det var väldigt roligt på flera sätt; det var vårt eget påhitt, det var spännande att se vem som fick en gubbe ur paketet och vilken färg det var, och vem som helst kunde vinna i spelet. Detta hade vi inte kunnat göra med bilar eller dockor. Leken krävde att det var neutralt på något sätt.
 
Vi fick ofta höra att vi var ganska ovanliga syskon, som kom så bra övereens och aldrig bråkade. Vi var snäll och väluppfostrade och allt det där. Jag vet inte om vi själva höll med om det, även om vi kanske höll med om att vi var snällare mot varandra än våra kompisar som hade syskon var. Och jag tror att de lekarna hade stor del i att vi kom överens, när vi hittade de där som gjorde att vi inte var så olika, tjejiga och killiga.
 
Jaja, läs inlägget själva! Kanske börjar ni också reflektera över hur ni lekte som små och vad som faktiskt var roligast. När man blev äldre var det ju tv- och datorspel för hela slanten iofs, men det tycker jag hör till :P
 
Hej så länge!

Bröllopsmässan

Igår var jag då på bröllopsmässan på Grand Hôtel tillsammans med Emil, min tärna och hennes kille. Vi stannade kanske inte så länge, mässor är ju lite knepiga ibland, men jag är ändå väldigt nöjd med dagen och glad över att vi åkte dit. Jag fick med mig en massa bra tips, och har nu en mängd bra erbjudanden att utnyttja och hemsidor att spana in. Jag fick dessutom dricka några glas champagne, smaka på bakverk, prova vigselringar mm. Nu på morgonen har jag tittat igenom 1½ katalog och idéerna flödar. Jag vill ju ha ALLT! :D Fick även med mig ett vackert halsband hem i en av alla goodiebags.

Så mitt tips till blivande brudar: även om ni kanske har koll på det mesta eller känner att ni inte riktigt orkar med en bröllopsmässa, så överväg ändå att gå. Troligtvis finns det ändå nåt ni kan få med er och om inte är det en mysig stund tillsammans med er älskling.
 
Dessutom är Grand Hôtels lokaler helt fantastiska!

Hej så länge!

Stora kliv

Verkligen mycket som händer nu! Jag och Emil har gjort upp en plan för hur vi ska lägga upp bröllopsbestyren under det sista halvåret och denna månad har det faktiskt varit många stora steg framåt. Det är nästan lite läskigt :D Exempelvis; igår var jag in till brudbutiken och betalade för min klänning! Det hade blivit lite missförstånd som kunde gjort att jag behövt välja en ny klänning, men som tur var behövdes inte det. The Dress is mine! Det är verkligen ett stort steg tycker jag <3 Och imorgon blir det bröllopsmässa på Grand Hôtel :D Ska bli riktigt mysigt, och jag hoppas att vi hittar nå inspiration eller nåt.

Hej så länge!

Introduktionsföreläsning

Lagom motiverande avslut på föreläsningen om rapportskrivande... Vad vi kan förvänta oss av terminen:
  • Hårt arbete (mer än du anar)
  • Fullständigt kaos (det ingår i processen)
  • Mycket frustration (även om dina studier tidigare gått som på räls)
  • Mycket kritik (det spelar ingen roll hur duktig du är, vi hittar alltid något att kritisera)
  • Ensamhet och osäkerhet (ingen annan fattar ett enda beslut åt dig)
  • Extrem nöjdhet när du lyckas (och det gör de flesta – trots att de flesta också tvivlar på detta)

Hej så länge!

Nedräkningen kan börja

Idag börjar alltså min näst sista termin på socionomutbildningen! Om mindre än ett år kommer jag förhoppningsvis och troligtvis att ha gått på min examensfest, fått mitt diplom och börjat förbereda mig för min första dag på jobbet! Det är nästan så det känns overkligt, 365 dagar är ju ingenting egentligen. Med jobb är det såklart lite mer osäkert; om jag får jobb direkt, om det blir drömjobbet eller tidsfördriv... Men det är något nytt och jättespännande :D Nu ska jag göra mig i ordning för dagen!

Hej så länge!

Sådär ja sigge

Angående fotograf så har det nu löst sig! Tjejen jag ringde förut, som var uppbokad, gav mig några namn som jag kunde höra av mig till och då gick det ganska lätt. :D Vi bokade fotograf idag och jag tror det blir toppen. Känns jättebra! Vi kanske tog ett steg tillbaka förut, men nu tar vi två steg fram igen!

 
Såhär såg det ut sist jag och Emil fotades av fotograf, då på The Studio.
Tror att det blir ännu bättre nu!
Hej så länge!

7:44

Tidig morgon betyder ordentlig frukost!
 
 
Mmmm, toast, kaffe och fullkorns-smoothie!
Hej så länge!

Kliar i fingrarna

Jag vet inte om jag har sagt det tidigare, men en av de många saker som jag lärde mig på Resursteamet var otippat nog att sticka! ;) Senast jag stickade var på högstadiet, och då var det precis så jag lyckades producera fram en mössa. Jag tyckte att det var roligt, men svårt, och behövde ofta be läraren om hjälp. Efter det gjorde jag väl några försök till att fortsätta men gav upp ganska fort. Denna gång däremot har intresset hållit i sig även efter praktiken. På hemmaplan har jag hittills lyckats sticka två par handledsvärmare, en halsduk och ett pannband. Nu har jag ett nytt projekt; jag stickar en tubhalsduk till svärmor, och tycker att det går ganska bra! Jag kan fortfarande inte göra speciellt avancerade saker, men man måste ju börja någonstans. Snart sitter jag nog och gör sockor ska ni se ;)

Tycker att det är så himla trevligt att sticka! Man håller sig sysselsatt. Man kan sitta framför sina favoritserieprogram och sticka samtidigt. Och sockersuget håller sig i schack, man kan inte stoppa godsaker i mun om man har händerna upptagna.
 
Några av mina första kreationer ;)
Hej så länge!

Timmar kvar

Nu är det bara timmar kvar innan tentan ska in! Jag känner mig dock ganska klar, och jag har fortfarande inte fått panik! Vilken ovanlig känsla, och väldigt skön. Jag kanske tittar igenom några av delarna en sista gång innan jag skickar in, men sen får det vara bra. Jag får hoppas att jag blir godkänd helt enkelt. Jag tror nog att jag blir det, men man kan ju nästan aldrig veta säkert. Jag kan ju ha missat en jättestor del, och det är därför jag inte är nervös eller nåt. :P Nej, nu ska jag inte sabba allt, *ta i trä*!

Och imorgon är jag ledig! OCH på tisdag med! Hur skönt är inte det på en skala? ;)
Hej så länge!

Verkligen vinter

Ett tag trodde jag att vintern faktiskt var slut. Vi hade massor med snö, men som sedan försvann efter många dagar av plusgrader och regn. "En kort och intensiv vinter" tänkte jag, men tydligen hade jag fel. Idag är ju bara en fantastisk vinterdag! Tjockt med snö och uppåt 16 minusgrader, OCH sol! Nej, vintern i Sverige är jättefin när det är såhär. <3
 
 
 
 
Älskar snöflingorna som glittrar i luften <3
Hej så länge!

Gimme a man after midnight

Sitter här och mår allmänt bra. Jag har lägenheten för mig själv ikväll, eftersom mannen är på efter-tenta-utgång med kursarna. Jag borde egentligen vara superstressad över min egen tenta som ska in på söndag, men istället lyssnar jag på ABBA och samlar inspiration till bröllopet. Jag noterar också att det är drygt 10 minusgrader ute och jag sitter här i värmen med en riktigt gosig filt. Jag orkar inte riktigt bli stressad över tentan än, har blivit avtrubbad. Så jag mår bra, och nån gång efter midnatt kommer Emil hem och då börjar helgen, så det blir till och med ännu bättre!

Hej så länge!

Snart blir det valpar igen

Nu är det jobbigt för lilla Ella. Hon har bara drygt två veckor kvar på graviditeten, sen kommer valparna. Hon är riktigt rund och får röra sig långsamt. Hon är dessutom hungrig hela tiden, hihi. ^^ Ska bli så roligt med valpar igen, var flera år sen sist! De är så underbara precis i början; små isbjörnar som kravlar runt till en början men som väldigt fort börjar krypa, öppna ögonen och sedan är kaoset igång! Små tokiga djur som hoppar runt, leker och biter oss i tårna! Ska bli så spännande, lär blir svårt att inte hälsa på varje dag! <3
 
 
Sötaste snömonster! <3 Kommer bli en jättebra mamma!
Hej så länge!

Vilken miss

Man kan tycka att man är ute i jättegod tid och ändå missa ibland... Nu var fotografen redan uppbokad! :S Även om det finns massor med andra så känner jag stressen komma. "Tänk om alla redan är jätteuppbokade" och "det kommer att bli så jävla dyrt nu" är de första tankarna som poppar upp i mitt huvud. Jag och min panik...

Så, tips 1: boka fotografen minst 8 månader innan bröllopet om ni har ett populärt datum för att säkra att ni får den ni vill ha.
Tips 2: kontrollera att mejladressen som står på hemsidan fortfarande fungerar. Svarar personen inte på mejl inom 3 dagar, skicka ett mejl igen eller ring, eller bäst av allt är att ringa på en gång!
Tips 3: tänk inte för länge innan ni bestämmer er, kolla om personen är ledig på en gång, sen tänker ni om ni vill boka.

Japp, bara att fortsätta leta då.
Hej så länge!

Tillbakablick på året 2012

Något senare än alla andra lägger jag upp min egen lilla återblick ;) Jag skyller på att jag varit sjuk. 2012 var ett ovanligt dåligt foto-år. Det var väldigt många gånger jag inte tog med kameran eller glömde att ta bilder när kameran väl var med. Jag vet inte om intresset har svalnat eller om det är nåt i mig som känner att det är jobbigt att alltid vara den som tar bilder. Det verkar som att de flesta tycker att det är lite onödigt? Jag vet inte, men jag vill iaf försöka bättra mig. Fler bilder i fler olika sammanhang helt enkelt :)
 
Januari
Började mycket bra med sällskapsspel i goda vänners lag. Man ska börja året med de man tycker om!
 
Jag hade dessutom bestämt att detta skulle bli året jag började träna på riktigt! I efterhand tycker jag nog att det gick ganska bra! Men jag fick ju inse att det inte bara gick att träna för att bli fit.
 
Februari
Besökte det omtalade Klinik-bar med Emil och hans kursare, första utgången för året
 
Emils mamma fyllde 60 år och då blev det riktig fin-fest med godaste buffén
 
Mars
Åkte ner till Kalmar med familjen för att fira fasters födelsedag med en riktig medeltids-fest på Kalmar slott
 
Provade på fish-spa för första gången. En toppenpresent från mamma! Känner att det kunde vara bra snart igen.
 
April
Min och älsklingens födelsedag firades med underbar hemma-middag, bara vi två.
 
Sedan var det överraskningsfest för fröken Snorro, oförglömeligt!
 
Valborg med vännerna på landet för första gången. Alla är glada när det eldas ;)
 
Maj
Första gången man besöker RAW, en födelsedagspresent från Snorran och Ragge
 
Åt underbar våffelbrunch med fröknarna fnitter. Så gott och mysigt så det gärna blir tradition
 
Första doppet för året. Blev tillsammans med min Judas i Sollentuna.
 
Sprang Vårruset med vanliga gänget och fick en fin tid, laddar nu inför nästa lopp!
 
Juni
Firade midsommar på Öland med Emil med kursare, mycket skratt och dans hela natten
 
Gjorde en paj på första skörden av våra egenodlade rabarber, så oerhört mysigt med balkongfika!
 
Firade första förlovningsdagen med Emil <3 30.06.11 <3
 
Juli
Åt lunch i restaurangen där vi nu kommer att ha bröllopsfesten, galet gott.
 
Upptäckte att jag faktiskt kan göra lockar i håret, om jag verkligen vill. Blir ju så fint :)
 
Hade en riktig mys-dag med Sara som började i Gamla stan och slutade på Djurgården.
 
Augusti
Åkte till Ockelbo med bror och kusiner för att fira mormors födelsedag. Utflykten började i solsken och slutade i ösregn, sånt som kan hända på utflykter.
 
Åter igen en tripp ner till Småland, denna gång för att närvara vid kusinens bröllop. Mycket fint och trevligt. Jag och brorsan matchade varandra bra.
 
Återigen en underbart lyckad kräftskiva med härligt folk! Roligaste vi gör typ :P
 
September
Såg Nickelback live i Globen tillsammans med Emil. Ett band jag bara var tvungen att se <3
 
Bowling och middag med bröllopsfölje, men start i bröllopsplaneringen.
 
Planering för att lilla Ella skulle bli på tjocken började.
 
Oktober
Emil sprang tjurruset och kom hem med all möjlig dynga :P
 
Gick på improvisationsteater med vännerna. Fett otippat men roligt. Emil lockade fram skratt på scenen.
 
Inflyttningsfest/maskerad hos Emils kursare. Första gången man fick vara skolflicka.
 
November
Willes födelsedag firades med stand-up på Norra Brunn. En mycket lyckad kväll med god mat och bra komiker
 
Fick filten jag spenderat hela vintern i! Den är i fleece och har ärmar <3
 
December
Pojkarna provade ut kostymer till bröllopet, behövdes bara en gång, blev helt perfekt tillslut!
 
Firade en lugn och bra jul tillsammans med familjen, först med min på julafton och sedan med Emils på juldagen. Ett upplägg som vi nog fortsätter med ett tag till.
 
Firade fantastiskt nyår med ett riktigt muntert gäng, finmiddag på fintallrikar och sedan fetingfest till 12-slaget. Skulle inte velat ha det på något annat sätt <3
 
Där har vi året! Blir inte mycket finare än så :)
Hej så länge!

Allt kan vänta, eller?

Har en hemmadag för plugg idag, och förhoppningsvis kommer lite av tiden att gå åt till det. Hemtentan ska in på söndag 24.00 och jag har hittills bara öppnat ett nytt dokument i princip. Att börja skriva känns enormt tråkigt. Saknar sals-tentorna! Nog var de jobbiga också, på sitt ångestfyllda sitta-och-prestera-i-3-timmar-sätt, men det var inte 10 analytiska och "kritiskt tänkande" fyllda sidor som detta är. Man sitter hemma skäms i dagar för att man aldrig börjar...

Nåja, det var inte vad inlägget skulle handla om! :P Det jag skulle skriva var att när klockan blir 12 idag ska jag ringa till brudbutiken och höra när jag kan komma in och betala för min klänning. Då är den min, min och bara MIN! Jag ringer också för att bekräfta att jag inte behöver ta den med mig efter att jag betalat den. Jag är ganska säker på att de förvarar den åt mig, men jag såg skräckbilden framför mig; tvingas åka med den på tunnelbanan och garanterad bli rånad! Här chansar vi inte :P Men åh vad sugen jag är på att ta hem den också, att prova den hemma i lugn och ro för mig själv och verkligen granska den och mig i den. I rätt skor, när jag väl valt det, och kanske smycken. Jag vet att det kommer att finnas tid för det sen också, och att den ändå måste läggas upp mm, så det spelar ingen roll. Men hallå, hur ofta kommer jag ta på mig den EFTER bröllopet? Man ska väl passa på? :P Fast nej, den är säker i butiken! :) Spännande är det!

Idag är det förresten tulpanernas dag, enligt Jonas och Anton på Rockklassiker (jo, de pratar om sånt också <3). Jag undrar om Emil kommer att köpa hem några tulpaner till mig, vore mysigt! Jag skulle såklart kunna köpa själv, men hade inte tänkt att gå ut alls idag egentligen. En inne-dag för plugg som sagt, kanske skulle ta tag i det. :P

Hej så länge!

Sött och salt

Kladdkakan, denna underbara klassiker! Den är som allra bäst när den är extra kladdig, och efter att man precis varit på ett härligt träningspass! <3

Hej så länge!

Första beslutet för året

Igår bokade Emil och jag ett band till bröllopsfesten. Det har varit på gång ett tag, men nu har vi faktiskt bokat! Känns väldigt bra :) Just band tyckte vi var svårt att hitta, eftersom det både skulle låta riktigt bra och vara till ett bra pris. Vi märkte ganska fort att det kostade ganska mycket mer än vad vi tänkt lägga ut från början. Men sen ville vi ändå ha ett band, det blir lite mer drag på dansgolvet då och lite show. En bra DJ fungerar väl också, men jag föredrar det såhär!

Så det var första beslutet för 2013, och nu är det bara att fortsätta. Är inte ens ett halvår kvar <3

Hej så länge!

Kultur 2012

 
Under 2012 hann jag gå och se ganska så mycket tydligen. Och detta är nog första gången som jag nästan gått på lika mycket föreställningar som jag gått på bio. Jag måste säga att jag är ganska nöjd. Var nog bara Avengers som jag somnade på. :P Jag har väldigt svårt för att välja en favorit, men det var nog ingen som jag såg fram emot lika mycket som The Hobbit!
 
Hoppas på ett lika bra Kultur år -2013!
Hej så länge!

Nu kör vi!

Dags för årets första pass på friskis! Legat på latsidan lite väl länge nu.
Ska bli riktigt skönt med träning faktiskt :)

 
Noterade dessutom hur långt mitt hår har blivit! Inte illa :)
Hej så länge!

Kanske inte bästa starten ändå

Så, de två första veckorna på nya året började i nån form av matförgiftning eller magsjuka... lagom roligt. Vi har inte helt säkert kunna bestämma vad det var, men dåligt mådde jag. Vilket resulterat i lite lagom dålig närvaro i skolan och fokus på gruppuppgiften. Krafterna bara försvinner. Men nästa vecka är det examination och sen börjar termin 6/7! Det känns fantastiskt. Jag är ju nästan klar! Börjar bli läskigt nu, men på ett bra sätt tror jag :) Jag ska verkligen ladda upp inför C-uppsatsen, ingen panik och ingen skrivkramp eller nåt! Hehe, ska försöka!

Hej så länge!

Gott nytt år!

Jag välkomnar varmt 2013, för jag tror att det kan bli det bästa året hittills! Väldigt mycket att se fram emot, och om allt annat skiter sig vet jag iaf nåt som kommer lyfta upp det andra ;)

Det började väldigt bra iaf, med en ovanligt lyckat nyårsfirande med goda vänner. God mat och lagom mycket dricka, haha. Ingen dåligt första dag på mitt 6e år tillsammans med Emil <3

 
Hej så länge!

Caspita

Av och för mig, igår idag och imorgon

RSS 2.0