Imorgon är sista dagen innan lov!

Jag är verkligen trött ständigt nu för tiden! Jag behöver lov! Behöver vila upp mig, sova! Blir perfekt att vara ledig en hel vecka och inte göra någonting speciellt. Jag tror att jag ska åka lite långfärdsskidor, gå till frisören, titta på alla säsongsstarter på tv :D Kommer att bli underbart! Dessutom är februari slut när lovet börjar vilket innebär att jag kan äta godis igen! <3 Jag är väldigt nöjd över mig själv! Jag är inte ens supersugen på godis... vilka framsteg!

Nåja, trevligt lov! Hej så länge!

Mattefri

Nu är matteprovet över! Kan ha gått bra, kan ha gått dåligt. Men jag hoppad att det har gått helt okej! Ville bara att ni skulle veta :P

Hej så länge!

Det går inte längre!

Jag har varit hemma i 3 ½ timme och jag har pluggat matte nästan hela tiden... Jag har gjort ganska många tal och faktiskt förstått dem, förstått hur jag ska lösa uppgifterna och varför det går. Men nu har jag verkligen problem med att hålla ögonen öppna! Jag vill verkligen lägga mig på sängen och sova i en timme, men har jag verkligen den tiden! Det är viktigt att det går bra på det här provet! Eller, det skulle verkligen göra så att allt kändes lättare! Kaffet biter inte som jag vill... kanske kan ta en paus och leka med valparna!

Önska mig lycka till! Hej så länge!

Frivillig Plikt

Idag fick jag brev från pliktverket! Från och med den 1 Juli blir den militära grundutbildningen frivillig vilket innebär att jag nu igen ska meddela om jag är intresserad av att göra lumpen. I brevet stod även när utbildningen börjar och när den slutar. Vill jag så kommer jag att rycka in den 26 Juli, 1020! Det är så snart!!! Senare än vad jag trott, men ändå så himla snart! Jag velar ju fram och tillbaka, ena dagen är jag så säker på att jag vill göra lumpen, och andra dagen vill jag inte. Det är mycket rädsla som står ivägen... rädsla för allt egentligen, som jag inte vill gå in på. Men... 26/7 - 10 till 17/6 - 11... 327 dagar! Det är lång tid... kan bli den värsta eller bästa tiden i mitt liv. Jag ska ha bestämt mig innan den 15 April, annars hamnar jag i utbildningsreserven. Herre min je!

Hej så länge!

GRATTIS!!!!

TILL ALLA SOM IDAG HAR EXAKT 100 DAGAR KVAR TILL STUDENTEN!!!!



GRATTIS!!!

Pirrar!

Idag fick jag ett mejl från min skola. PÅ MÅNDAG KAN MAN HÄMTA SIN STUDENTMÖSSA! Är det inte helt underbart!? Jag tycker det! Nu börjar man komma i stämning så att säga! :D Skivorna börjar snart och det känns som att det faktiskt närmar sig slutet! Vi kan även köpa biljetter till studentbalen på måndag! Wohoooo!!! Jag känner att jag behöver hoppa på stället eller nåt! <3 SnartSnartSnartSnartSnartSnartSnart!!!

Hej så länge!

Nya kläder!

Idag har jag hämtat ut kläder från H&M på posten. Var ganska länge sedan jag beställde... var på tiden att de kom, och ändå har inte allt kommit hem. Visst var blusen söt, och kjolen? Det är väldigt roligt att beställa ur katalog, det tycker jag verkligen. Men att få ta hem dem är ännu roligare! :D Men om det var värt det idag... vet jag inte...

 

 

Hej så länge!

Trött

Inte mycket att skriva idag. Är mest trött faktiskt! Gick upp halv 7 idag och hade en lektion mellan 8.10-9.10 och sedan hade jag resten av dagen ledigt. Och vad har jag gjort?

  • Passat valpar
  • Lekt med valpar
  • Matat valpar
  • Varit ute och gått 2 gånger med de stora hundarna
  • Matat de stora hundarna
  • Tvättat kläder (hand och maskin)
  • Matat mig själv...
  • Pluggat teori (alltså öppnat och stängt boken... tittat och känt att jag kan allt och sedan mår dåligt för att jag kanske bör plugga...)
  • Tagit en lång dusch och övat på inså-låt
  • Tagit det lugnt framför tv:n
Men jag har inte sovit... eller ätit av godiset som funnits på soffbordet hela dagen :)

Nu är jag supertrött dock! Hej så länge!

5 snabba

  1. Provet var en besvikelse, för lätt och samtidigt för oklart. Kan ha gått allt mellan KT och U
  2. Behöver byta batteri på min armbandsklocka! Den har stannat och jag känner mig handikappad
  3. Idag är det fettisdagen och jag köpte en semla på rasten och jag mååååste äta en till innan godisförbudet börjar igen (även om belgiska våfflor är stört goda också!)
  4. Jag och P-Sara har nu gjort alla våra tre jinglar och de är verkligen töntiga och klockrena!
  5. Jag ska på bio med skolan idag och se Precious som verkar jättehemsk! Jag är för trött...
Hej så länge!

Konsten att läsa på inför prov

 

Detta är listan för vad som är godkänt och mer än godkänt på provet imorgon.

:) Betyder att jag har koll

:| Betyder att jag har koll, typ

:( Betyder att jag har noll koll

 

Det är många glada gubbar, men inte tillräckligt än...

 

Hej så länge!

1800-talet... tunga grejer

Jaha, imorgon har jag mitt sista prov i Kultur och Idéhistoria och jag känner mig inte alls förberädd. Som vanligt sitter jag och tänker att jag inte kan någonting och när jag läser i boken vet jag att jag redan har läst det massor med gånger. Alla mina uppgifter är gjorda och ändå fastnar ingenting i skallen. Det här måste gå bra och det är väl därför jag inte orkar plugga mer! Jag orkar verkligen inte! Jag tar upp boken och lägger ner den igen... SKIT!

Jag ger KuHi:n ett till försök. Hej så länge!

Glad Alla <3 Dag

Hoppas att alla får en bra dag! :) Min har hittills varit hur mysig som helst! Jag och Emil inlädde dagen med sovmorgon och sedan åt vi en mysig frukost tillsammans med familjen A. Jag har fått en jättefin blombukett och vi har precis badat bubbelbad. Snart ska jag och Emil börja med middagen. Det blir en förrätt i form av en krämig kantarell-soppa, till varmrätt blir det gratinerad hummer och sedan blir det glass med bär och vit choklad till efterrätt. Vi har även hyrt en film som vi ska titta på med drink, choklad och räkor <3 Myyyys!

Hej så länge!

Inbakad Fläta

Hela morgonen har jag försökt lära mig att göra en inbakad fläta. Jag blir bättre och bättre, men det är verkligen svårt att göra på sig själv! Mina armar räcker inte till och håret är fortfarande lite för kort tror jag... iaf för uppklippt. Kan jag inte lyckas göra en lika fin som denna?

 

Lär ta ett tag :P Jag får nöja mig med det jag lyckats med. Har ont i rygg och armar :P

Men jag ska lära mig! Flätan blir populär i vår!

 

Hej så länge!

När blev alla så negativa?

Jag tror att jag är den enda som fortfarande tycker om högtider! Alla hjärtans myspysiga dag väntar runt hörnet och överallt hör jag om hur dålig alla hjärtans dag är och hur överskattad den är. Det är synd om dem som inte har någon och det är "bögigt" att man gör en sådan stor grej av dagen. Sitter man med de tankarna har man nog gjort det till en stor sak själv, det är vad jag tror. Jag har alltid tyckt om alla hjärtans dag, både tiden innan och när jag har pojkvän. Jag minns när jag gick på lågstadiet; på alla hjärtans dag hade vi en mysig dag med klassen. Vi hade ställt en stor fåtölj på ett bord och en efter en fick sätta sig i den, få ett geléhjärta och en vikt lap, i formen av ett hjärta, där det stod en massa gulliga saker om en som klasskompisarna hade skrivit. Jag tycker att det är en fin sak! Det finns ingenting som säger att man inte ska bry sig om varandra på några andra dagar, att man inte ska älska och kunna säga det till sina nära och kära på någon annan dag än alla hjärtans dag. Vart har alla fått det ifrån? Varför ska plötsligt jul, nyår och midsommar få en dålig stämpel bara för att visa inte har lika bra kontakt med sin familj, eller har en familj? Jag tycker att vi vänder på det! Vi försöker tänka på dem som inte har det lätt varje dag, göra en god gärning varje dag och se våra högtider som extra mysiga! Det är vad jag tycker! Jag har en känsla av att jag kommer få den "fruktade svensk-stämpeln" bara för att jag skrev detta idag... men jag säger som Dorsin: "HEEEEEEJA SVERIGE, DU KÄRA FOSTERLAND! DU KAN KANSKE VARA BÄST NÅGON GÅNG IBLAND!"

Heeeeeej så länge!

Hjääälp

Sitter i skolan, vi har svenska... Har lånat Agnes dator. Hon läser min novell... Det är stört läskigt! Jag får ofta prestationsångest och Agnes är en person som är duktig och säger bra saker. Tänk om hon inte skulle tycka om den.. tänk om den inte är bra... Hon skulle skratta i flera minuter om hon såg detta! :P Mina 7 sidor känns plötsligt för långa, för mycket. Klas plats är tagen, klassen pratar!

Nu ser Agnes mig... Hej så länge! 

Inte ens en minut.

Klarade mig i 55 sekunder... Mitt högra ben började vika sig åt fel håll och att köra planka på ett ben är jag inte tillräkligt fitt för än... Ni får bara skriva snälla saker! :P Hej så länge!

Plugga, det hinner vi inte!

Okej, jag har inte gjort något vettigt sedan jag kom hem från skolan. Jag har chillat, sovit middag med Emil och sedan såg jag Vampire Diaries 2 första avsnitt på TV. Jag har redan sett dem på intrenet, sett ganska många, men det blir liiite bättre när man inte behöver anstränga sig för att se konturer. Reklam är ett minus, men då får man tid att hämta kaffe. Hur som helst, för en timme sedan började jag plugga. Vi har en bok i engelskan som vi läser och den är inget för mig! När jag satt och läste den kom jag plötsligt på massor med saker som jag borde göra! Varför blir det så?! Allt blir helt plötsligt roligt när man pluggar. ALLT! Jag kom på att jag vill ta tid på hur länge jag klarar av att stå i plank-possition... Jag är sjuk! Önska mig lycka till...

 

När det är svårt är det bra att musiken finns. Jag blev stört glad när den här låten började spelas i min iPod imorse på väg till skolan, och jag blev lika glad nu. Hoppfull! :D Man måste ju bara älska den!

 

Imorgon är det fredag och min sista musikteori-lektion någonsin!!!!!!!

 

 

Hej så länge!

Vårkänsla

Idag försov jag mig verkligen! Var länge sedan jag försov mig så brutalt! Jag vaknade en halvtimme innan min första lektion började, 8:10 :S , och jag skulle aldrig hinna med min buss. Som tur var hade mamma stannat hemma och efter att ha slängt på sig de första kläder i sikte, dragit ett drag mascara på vardera ögas ögonfransar, satt upp morgonfrillan i en knut och hällt kaffe i en dricktermos satt vi i bilen. Jag kom 5 min sent och lärarn verkade inte bry sig :P Det var kanske inte den härligaste starten på morgonen, men efter matten tog jag och Ella en löprund runt sjön bredvid skolan. Det var stört jobbigt att springa i den hala snön, men efterråt kändes det riktigt bra. Jag fick massor med kommentarer för min charmigt röda färg som jag alltid får i aniktet efter att jag har ansträngt mig... men jag kan ta det nu... Var värre för 5 år sedan! :P Hur som helst, efter att vi sprungit kände jag mig stark och full av energi (fram till filosofin :P) Nämen, när jag kom hem så gjorde jag lite ansiktsbehandling, bläddrade genom Kicks vårkatalog som jag fått hem och målade sedan naglarna. Det kändes avslappnande och fräscht! Jag är verkligen redo för vår nu! Vill inte längre gå runt i tjocktröjor och långbyxor, vill ha klänningar, kjolar och söta toppar! Tror att vårmodet blir bra, pastell, mycket färger! :D Ut med 80-talet och fram med romance! Är redo för att se de första vårblommorna bryta sig genom snön! <3

Hej så länge!

Power of Pilates

Igår skulle jag gå till gymet men hela mitt jag, varje muskel i min kropp vägrade! Jag hade verkligen träningsvärk efter helgens insattser så det fick vara. Däremot tänkte jag att jag skulle gå till gymet idag istället, tisdagar då jag annars kommer att ta en paus. Men, det kändes inte roligt att gå till gymet idag heller. Jag har ingen att prata med och att gå ut i kylan när man precis kommit hem är ingen höjdare. Men så såg jag min pilates-dvd i hyllen. Det blev ett tufft träningspass på 50 min och nu känner jag mig nöjd. Pilates är en märklig form av träning! Du blir inte svettig, du blir inte andfådd eller trött men efteråt känner man verkligen styrkan innifrån och att musklerna har fått arbeta. På min dvd står det så fint "Ökad balans, styrka, rörlighet och smidighet samt mental styrka! En ytterst effektiv träningsmetod som ger en stark och smidig kropp. Pilates är mirakelmetoden som får dig att må bättre - så att det syns!" Låter inte helt fel! Träningen blir extra effektiv när man har en hund vid namn Astro som ska vara med matte och stötta. Han blev dock utslängd när han tyckte att han skulle ställa sig på min rygg under plank-övningen... :P Nu är jag hur som helst full av energi och känner mig starkare än tidigare!

Hej så länge!

Galenskap

Våren närmar sig, studenten! Men samtidigt närmar sig de stora proven och de sista slutbeygen. Jag har 12 härliga slutbetyg kvar att tänka på och min plan om att inte acceptera mer en två VG:n känns plötsligt jobbigt... 10 MVG att skrapa ihop när man bara känner för att gå och gömma sig någonstans. Inte det smartaste. Jag kan sträcka mig till 300 poäng VG och resten MVG, nu är frågan hur jag ska fördela poängen :S Vilka ämnen/vilket ämne ska jag från och med nu lägga ner minst tid på? Vilka bekymmer jag har!

Hej så länge!

Första veckan är avklarad!

Oj, vad lite uppdateringar! Har varit upptagen! Blev precis klar med min novell till svenskan t.ex. Har även gjort min essä idag och läst ett kap i boken vi läser i engelskan. Essän blev 3 sidor och jag trodde att novellen också skulle bli ca. 3. Den blev 6 sidor...

Jag har även hållit träningen! :D Har hållit mig undan godis trots alla frestelser med! Åt lite popcorn för att någon stack en påse "Fredagsmix" under näsan på mig. Det var gott :) Och jag bröt inga regler! Har inte ens accepterat en mintpastill ;)

Måndag: Helkropssträning på gym
Tisdag: Vila (Promenad)
Onsdag: Sprang på löpbandet
Torsdag: Skolidrott, handboll
Fredag: Vila (Promenad)
Lördag: Parträning med Emil
Söndag: Åkte långfärdskidor

Egentligen skulle jag ha gått på ett danspass, men eftersom att jag inte hade någon att gå med kändes det roligare med skidor. Med tanke på att jag har velat prova att åka en runda på golfbanan ett tag nu, och det var så sjukt fint väder!!!











I helgen var jag hos Emil och firade hans mamma som fyllde år. Det var trevligt med god mat och roligt sällskap! :) Den planerade utgången blev uppskjuten till ännu inte valt tillfälle. Men vi måste försöka ordna något! :D

NU MÅSTE JAG LÄGGA MIG!
Hej så länge!

Det var vidrigt, jag är stolt!

Nu du mästarn ska du få höra! Idag klev jag in! Jag klev in till nio olika butiker och lämnade min intresseanmälan. Idag var det 9 och imorgon blir det 9 till. Jag pratade med 5 chefer och jag gjorde väl inte bort mig helt alla gånger. Nu kan jag gå och kräkas. Tack och hej så länge!

Lyckad första dag

Dag 1 är avklarad och jag är nöjd! :D Jag gick till gymet och började mjukt, men var ändå där i över 1 timme. Man ska vara föriktig i början när man inte har tränat på länge! Men träningsvärk kommer jag att ha ;) Jag har varken ätit eller suktat nämnvärt efter godis. Ska man föra lite träningsdagbok tro?

Hej så länge!

Caspita

Av och för mig, igår idag och imorgon

RSS 2.0