God fortsättning!

Jaha, så var Julen över och förbi. Hoppas att alla hade en riktigt God Jul! Det hade verkligen jag :) För ovanlighetens skull var den dessutom lugn och det blev ingen dramatik som det brukar kunna bli! Maten var god, sällskapet var trevligt och klapparna var det inget fel på heller ;)

Jag och Emil började med att fira Julafton med min familj och där sov vi över till Juldagen. På förmiddagen jobbade Emil och jag träffade en god vän över en fika. På eftermiddagen, efter en kort sväng hemma för min del, åkte vi till Emils föräldrar och firade Juldagen där med Emils familj. Det blev en natt där också, och så kom vi hem igen idag sen eftermiddag.

Härligt var det iaf! Nu i mellandagarna ska jag nog försöka köpa lite smått och träffa lite kära kamrater, alltså inte bara plugga! ;)

Jag och min bror på Julafton!

 

Hej så länge!

Blandade känslor

En är tillbaka efter ett långt, långt år, en är hemma över julhelgen och åker sedan igen, och en har precis åkt iväg på obestämd tid.

Och här är jag, på samma ställe som alltid. Jag finns alltid kvar!

Vi slutade att gå i samma klass för 4,5 år sedan...

Känns nästan overkligt!

 

Hej så länge!

Just nu

Precis, exakt, just nu mår jag himla bra faktiskt! :) Inte för att något speciellt har hänt eller så... det känns bara bra helt enkelt. Det kan också vara bra att lyfta fram i bloggen då och då, när allt bara är och allt är bra!Hej så länge!

Guess I'm not the fighting kind.

På ett vis vet jag exakt vad jag vill, jag vet vilka mål jag har och vill uppfylla! Men på ett annat vis undrar jag om jag bör ha några mål alls... hur nyttigt det är för mig?

Fick precis veta att jag fått det bästa betyget sen jag fick A i psykologin i termin 1 på min senaste kurs. Men har det att göra med att jag varit duktig nu, eller bara kass förut?

I was fighting
But I just feel too tired...


Samma med körkort... jag var igång och körde och började plötsligt känna mig ganska säker och sen bara... slutade jag. På toppen. Var är jag nu? På noll?

Jag har låtit så mycket glida mig ur händerna, förlorat och svikit mig själv, och nu orkar jag inte kämpa för någonting.

I'm not the fighting kind
.

Det här är tider att lyckas och göra bra saker! Så varför gör jag det inte?
Hej så länge!

Idolvinnaren

Åh, Agnes har blivit så duktig! :D Första gången ikväll man såg en stjärna!
Hon var en värdig idol-vinnare! Hejade ni på henne också när hon vann?

Såhär hoppades jag att årens vinnare skulle bli:

2004: Daniel - Darin
2005: Agnes - Sebastian
2006: Markus - Erik
2007: Marie - Amanda
2008: Kevin - Alice
2009: Erik - Calle
2010: Jay - Minnah
2011: Amanda - Robin

Ja, oftast har jag haft rätt iaf. Ganska väntat att det blev Amanda, men känner likadant. :)
Vilka har ni hållit på? Vann rätt iår?

Hej så länge!

Nu behöver man en paus faktiskt

Sitter och väntar på att nyheterna ska ta slut så att man får se vem som blir vinnare av Idol 2011. Jag ska säga att jag inte har följt årets Idol bland annat för att jag hellre tittat på eller gjort annat. Bard har skrämt bort mig med sina vidriga kragar och skinnhandskar (och framför allt med sina osmakliga, sexistiska kommentarer) och tycker personligen att deltagarna i årets Idol varit för små! Det har varit en helt annan tävling iår, nästan småstjärnorna, där deltagarna inte kan få fram ett vettigt ord när de inte står på scenen och kan inte ärligt frambringa några känslor genom tv-rutan. Jag kan inte säga att de nåt fram till mig någon av dem.

Ikväll hoppas jag ändå att Robin vinner! Han har inte varit kanon ikväll, det har varit lite surt och på vissa ställen har det varit totala missar. Men det är så tydligt att han verkligen vill vinna! Har är så nervös och under framförandet av finallåten hade han gråten i halsen och tårar i ögonen. Det berörde på riktigt för första gången! Amanda är en kopia av Amanda Jensen och jag klarar inte av den stilen alls! Hon döljer att hon inte kan sjunga genom att skrika och kräla runt på golvet. Hon gör om en häftig låt som Song 2 till något helt konstigt och hest, och tittarnas låtval var ju rent ut sagt tråkigt. Självklart är hon ju STARK på scenen och visar vad hon går för, det kan jag inte förneka. Men jag skäms åt henne när programledaren Pär ställer en fråga till henne och hon bara fnissar och sägar: ... Ja?! Som ett annat mongo :S Hon är inte REDO, vad domarna än säger! Hon behöver vara barn ett tag till, gå ut skolan och bli klappad av mamma.

Japp! Mycket åsikter för att inte ha sett alls mycket! :P Sådan är jag! Hur som helst tycker jag det är BRA att Idol tar en paus! De behöver få upp gnistan, för jag har verkligen tappat intresse för hela programmet och det tror jag att andra i Sverige också har. True Talent och de andra kan få testa sin grej ett tag istället. För övrigt, om Idol tar en paus kanske AF och KuMu kan ta över Globen igen till nästa Lucia och sedan hålla kvar det i sitt grepp så att det åter kan bli så fantastiskt som det en gång var!!!

På söndag ska jag åter igen till Globen för att se den strålande Lucia-konserten! Jag rekommenderar alla att gå och titta, finns säkert biljetter kvar, för det är så galet fint!

Nej nu börjar det, hej så länge!

Detta eviga tjatande!

Följer Lady Dahmers blogg och för någon dag sedan skrev hon ett härligt inlägg om kvinnors kroppsideal och hur störande det är när pinn-smala gudinnor leker martyrer. Detta gav såklart många starka kommentarer med åsikter och ibland blir man bara för frustrerad. Jag vågar aldrig kommentera själv, det känns så utlämnande, men jag tänker kommentera det här i bloggen i alla fall. :)

Okej... Det finns inte EN storlek! 32/34 säger ingenting! Ibland kommer jag ner i ett par jeans som är 36, ibland måste jag fan ha 42! Och ingen kropp "är bara som den är". Den som går runt och tror att "jag påverkar inte alls min kropp, jag gör inget speciellt" har ingen ordentlig verklighetsuppfattning. Faktiskt! "Jag äter normalt" - enligt vem? Pratar vi tallriksmodellen eller? Hur mycket alkohol dricker du och hur mycket tränar du, 1 eller 5 gånger i veckan? Blir det en chokladkaka en gång om dagen eller i veckan, månaden, året? Vad av detta är onormalt om jag får fråga? Alla har rätt att göra egna val i livet, men inget "bara är". Det kan ni väl ändå inte tro!

Men sen håller jag med; "Kurvor" handlar om tuttar och höfter och inget annat och det existerar inte på kvinnor som inte har det klart genetiskt samtidigt som de toktränar på gym! Och det är riktigt trist faktiskt! Tjejer "SKA VARA" (så trött på det uttrycket) så smala så att man kan knäppa händerna runt midjan, men har de inte en ordentlig hylla samtidigt är det anorexia-varning. Vem kom på detta?

Nej... det var det! Passa på att läsa inlägget, man får faktiskt en tankeställare.
Hej så länge!

Alltid en början

Javisst, tre sidor är avklarade! :D Och än är det inte kväll! Sen vet jag inte hur bra det jag har skrivit faktiskt är, men det är en början iaf. Jag nöjer mig med det för tillfället. Tänk vad man kan få till bara man får tummen ur...

Nu förtjänar jag lite paus, innan jag får panik över allt annat som har med skola att göra. Fältstudierna som börjar på torsdag och PF-skiten som någon (måste det vara jag?) måste börja se över!

Nej, Paus var det! Har ni förresten varit ute och tittat på vårt fina landskap idag? :DHej så länge!

Svårt att sparka igång

Idag MÅSTE jag börja med min individuella uppgift! Jag MÅSTE det! Så varför börjar jag inte? Det är ju bara att börja skriva... eller? Jag vet att jag kommer ha begränsad tid att skriva onsdag, torsdag, fredag, lördag OCH söndag! Så varför började jag inte skriva när jag hade tid; som i lördags, söndags, igår?! Ibland blir jag bara förbannad på mig själv, varför är jag så lat?

Okej, att skrapa ihop 4-5 sidor är inte så svårt, det behöver inte ta speciellt lång tid. Men jag blir likväl besviken på mig själv...

Dagens mål är att ha skrivit 3 sidor!

 

KLARAR DU DET SARA?!

 

Hej så länge!

I believe in Jonah

Det är nog inte många som har missat youtube-klippet på pojken Jonah som beskriver sin hårda kamp mot självmordstankarna. Hur han under hela sin skoltid blivit utsatt för mobbningen. Jag blev så rörd av klippet och så oerhört arg på de idioter som under klippet skriver saker som att han är en tönt, uppmärksamhetssökande, idiot, bögjävel... ja en hel massa sjuka saker.

Tycker att det är helt fantastiskt att han vågar göra en sån här grej och jag stödjer verkligen honom, jag tror att den här killen kan få många fler att våga! Jag finner knappt ord, finns så mycket jag skulle vilja säga till den killen för att stötta honom! Jovi får göra det åt mig:


Hej så länge!

Dans Fuego

Testade ett nytt pass idag på Friskis som kallas för Dans Fuego, och det var galet jobbigt! Instruktören sa några korta ord om att här "dansar vi bara loss" och "vi behöver inte följa henne" och så var det igång.

Helt galet, helt medryckande och fantastiskt roligt!

Jag räknar med ordentligt med träningsvärk :D Tyckte faktiskt att jag var ganska duktig för att aldrig ha provat på dansen förrut. Man trodde att var någon helt annanstan, långt ifrån kalla Sverige! En bra timme, värt att testa om man gillar att skaka loss!

Hej så länge!

Ganska nöjd

Idag går jag på mitt 20:e pass sen jag började med mitt träningsschema. Känner mig som sagt ganska nöjd och vet att jag inte hade tränat lika mycket om det inte vore för det! Hade jag inte blivit sjuk där i mitten heller hade nog resultatet varit ännu bättre!

Men jag kan bättre! :D

Ska se hur många pass den kan bli innan året tar slut, och så tar vi i ännu mer till nästa!

Hej så länge!

Caspita

Av och för mig, igår idag och imorgon

RSS 2.0