Share it fairly, but don't take a slice of my pie

Pengar, pengar, pengar. Alltid handlar det om pengar och jag blir så jävla matt. Dels för att jag själv är student... det vill säga fattig som en kyrkråtta, men framför allt för att jag inte fattar varför det är så förbannat viktigt. Det är mest obehagligt och otrevligt att hålla på och jämföra vem som tjänar mest, har råd med den fräsigaste bilen eller den störst diamant i den fuckin förlovningsringen. Nej, otrevligt på alla sätt! Självklart är jag beroende av det och det är alltid roligt att ha, men när man kräver det eller stoppar upp det i ansiktet på andra blir jag sur, och så var det med det!

Hej så länge!

Första hindret

Idag ringde vi till kyrkan för att kolla vilka tider det brukar vara för vigslarna. En liten koll bara så vi vet vad vi ska säga när vi ligger på låset den 3e september. Och kvinnan vi pratar med, en vikarie f.ö., slänger ur sig att vi kanske inte får vara i kyrken den dagen! Att just den helgen kanske alla vigslar kommer ske i ett kapell istället. Hon "visste inte säkert", men "så var det iaf denna sommarn". Varför nämndes inte detta för två månader sedan?

Jag vill inte byta datum, vi har ju bokat lokalen, och framför allt pratat om detta datum som "vår bröllopsdag" hur länge som helst nu. Hur bestämt är detta egentligen, och svårt är det att ändra isf?! Ja, som säkert märks har jag lite ångest över detta nu.

Emil gick genast in i "fixing mode" och ringde och preliminärbokade helgen efter på festlokalen med, vilket jag är tacksam för. Men för mig handlar det inte om att "bara byta datum"... självklart kommer jag över det om det inte går att lösa på annat sätt. Men jag måste få bli lite ledsen när det blir krångligt och problem.

Så nu är vi i en gråzoon, det är bara att vänta till 3e september och hoppas att det löser sig smärtfritt. Jag får bara gå runt och försöka ignorera varninsklockorna som ringer i huvudet.

Hej så länge!

En text, skriven i rött

Jag blir så arg, så arg, så arg! Hittade en sida på FB där det pågår en lång abort-diskussion. En diskussion som är helt jävla sjuk och där motståndarna till abort väller ur sig absurda argument och tycker sig "vinna".

"Det finns inga argument för abort"
skriven en påstådd biolog och självutnämnd allvetare. "Stäng ner abortkliniker och rädda tiotusensals liv i Sverige varje år", "Abort är mord och kvinnor som aborterar är mördare", "ska man få döda nyfödda och senila gamlingar också" och så vidare och så vidare.

Jag blir fan illamående! Det är så läskigt vilka idioter det finns. Hur kan man kalla dessa kvinnor för mördare, jämföra dem med personer som skjuter folk i krig? En kvinna som gjort abort är alltså en mördare och är då värre än våltäktsmannen som gjort henne gravid tydligen. Han påstår även att om man tycker att det är okej med abort, så måste man ju tycka att det är okej att abortera bort foster bara för att de är flickor, blåögda eller homosexuella. JO, på riktigt!

Han påstår att det inte finns argument för abort, men jag säger motsatsen. Han väller ut sig att det är mord, ordet "mord" är med i samtliga av hans kommentarer, han har ingen förståellse för mamman och frågar hur man kan tycka att det är okej att göra abort i 4e veckan och då inte i 9e månaden. Det finns inga källor och ja, han vet fan INGENTING! Usch, jag är så arg så det jag skriver blir bara rappakalja, men ni förstår vad jag menar hoppas jag.

Jag vill skriva, självklart en mans åsikter, men det är många tjejer som håller med honom. "Använd kondom", "stå för det ni gjort, när ni skapat liv". Så ett snesteg betyder att KVINNAN ska offra allt, låta sin kropp gå egenom en enorm och påfrestande förändring, offra kanske skola och framtid, eventuellt drabbas av livsförändrande konsekvenser eller dö vid en förlossning?!??! För att kondomen sprack? Så, antingen det eller bli kallad för mördare... jomen det känns verkligen genomtänkt. Lägg ner abortkliniker och stämpla kvinnor som aborterar mördare, helt rätt. FAST NEJ!!!! Låt kvinnor dö i barnsäng eller när hon genomgår en svart-abort, helt rätt. FAST NEJ!!!!

Helt ärligt, jag skulle inte ens offra mitt eget liv för att rädda en åttaåring... Ge min fallskärm till ett barn för att själv störta med det brinnanade planet. Och det skulle fan inte han heller! Han kan sitta där och kalla kvinnor för mördare, för han behöver aldrig ta ett sånt beslut. Vara mer mogen än vad som krävs av en 16-åring.

"
Det är verkligen barbariskt, mycket värre än alla terrordåd i världen från muslimer och kristna och andra!!!!" Okej, men tack då Lars Mordechai Lindström, kristen biolog, då hade svaret på allt.

"Dock så måste man komma ihåg att barnet är ett eget liv. Annars kan man enligt resonemanget börja döda förståndshandikappade , bebisar, äldre på ålderdomshem osv bara för att de anhöriga vill det och för de kräver tid för t.ex mamman ." Farväl tro på mänskligheten.

Hej så länge!

Det senaste

Nu har jag och Emil bokat lokalen till bröllopet!

IIIIIHH!

Vill krypa ner under ett täcke och gömma mig, domedagen är här!

Återigen har jag skrivit en lång kommentar som jag inte vågar skicka... denna gången på Hanna W's blogg där hon skriver om "varför feminister är så fula", Jo... på riktigt asså! Och jag vill bara krypa ner under ett täcke och gömma mig när jag ser kommentarerna... Vissa är fan inte kloka!

Så, jag lämnar min kommentar här på bloggen istället. Jag måste få ventilera och ta ut min frustration någonstans ju :)

"Jag blir rädd, på riktigt, riktigt jävla rädd! Hanna framstår som ett geni i jämförelse med vissa som skriver kommentarer. "Feminism har inget med jämlikhet att göra" och "Feminister vill att kvinnor ska ha mera makt än män och räknas som det första könet" och "varför kan inte vissa kvinnor helt enkelt acceptera att det ligger i deras natur att tjäna mannen." ?!?!?!??! Usch vad hemskt att dra alla män över en kam, men ALLA FUCKIN FEMINISTER ÄR MANSHATARE SOM BORDE KLETA PÅ SIG MASCARA OCH BLI NÖJDA!!!!!!! Menar ni att ni inte ser dubbelmoralen? Snälla; sök på "manshatare" och sedan på "feminism" och jämför lite. Behöver ni efter detta ändå hjälp att förstå skillnaden, på riktigt?! ifall ni är riktigt tröga alltså, läs Lady Dahmer."

(Sedan är det tråkigt att det förekommer manshatare bland feministerna. Men vilken grupp har inte extremister?)"

Hej så länge!

Caspita

Av och för mig, igår idag och imorgon

RSS 2.0