Inför vårruset

Snart ska jag åka till gymmet med Emil. Jag har ju skrivit tidigare att jag ska springa vårruset och jag tänker därför försöka följa deras 10-veckors program inför loppet. Jag lär inte göra exakt som de beskriver, men ha det som riktlinje iaf. I onsdags var det första passet då man skulle springa 4 km, och idag blir då det andra passet. Vi får se hur det går... Eftersom det fortfarande är svinkallt och halt ute springer jag på löpband tills det blir mer vår-igt. Även om det är skittråkigt är det bättre än ingenting, och så får man ganska bra koll på hur fort man springer osv.

Sen ska jag visa upp valparna för en av mina finaste vänner <3

Hej så länge!

Helg igen?

Hur blev det fredag? Dagarna bara försvann! :S I måndags var jag jätteseg efter skidresan och det kändes som att jag inte hade fått vara ledig alls. Jag ville bara vara hemma och göra ingenting i några dagar. Men nu är det fredag igen på något magiskt vis... Känns väldigt skönt! Denna helgen är inte lika fullbokad som de två tidigare. Jag ska iväg på lite smågrejer bara, men annars har jag tid att unna mig lite soff-häng med Emil.

Förresten! Det är bara 99 dagar kvar nu! <3

Hej så länge!

Längd fungerar också

För er som undrar så överlevde jag skidresan! Jag bröt inga ben och flög inte ut för något stup. Även om resan var lång så var det roligt när man var på plats. Jag blev tvungen att hyra längdskidor, men det hade vi ju räknat med också. Jag hade säkert kunnat staka mig fram på guldskidorna, men Emil ville verkligen att jag skulle få en så bra första upplevelse som möjligt och därför hyrda jag nybörjar-skidor.
 
Det blev nog totalt 1,5 mil i spåren, och jag hade 4 "lärare" som körde teknikträning med mig och fångade mig när det var brant och jävligt :P Stort tack till dem! Jag känner att jag kan vara ganska nöjd med mig själv. Jag vågade ge mig ut och testa något jag i princip aldrig har gjort förrut, med människor som har egnat hela året till att träna på det. Jag gjorde bättre ifrån mig än vad jag eller någon annan trodde att jag skulle göra. Och under de två dagar jag var ute och åkte skidor blev jag märkbart bättre.
 
 
Träningsvärken har äntligen börjat ge med sig och jag kan nästan resa mig upp från en stol utan att göra grimaser nu. Träningsvärken jag haft i armar och mage är nästan helt borta dock. Men träningsvärk betyder ju bara att man har kört hårt och att man har gjort rätt. ;)
 
Jag föredrar fortfarande slalom! Det lär jag alltid göra, för det är jag van med och känner att jag har koll på. Dessutom är det mer fart och roligt på ett... hur ska jag förklara det... "mer uppenbart" sätt. Men nästa gång är jag nog inte lika svårövertalad till att följa med på en sån här resa.
 
Hej så länge!

Vid passutlämningen

Jag hämtade ut ett nytt pass idag. Den nya designen, om man kan kalla det så, var faktiskt riktigt fin. Och bilden var helt okej också. Men att namnteckningen alltid blir så konstig... Jaja! En man bjöd på dagens skratt iaf när han blev påkommen av en byggarbetare med att smita över byggarbetsplatsen. Jag har aldrig varit med om en sådan överreaktion! Han började gapa och skrika och blev högröd på en halvsekund. Helt otroligt... Undrar om det berodde på att han hade en dålig dag eller om det var för att byggarbetaren var en ung tjej.

Hej så länge

Joråå

Forskningsplanen är klar! Efter lunch kapade vi bort några stycken i teori-delen, vi räknade orden och på något magiskt vis hade vi då 3999 ord. I forskningsplanen skulle man ha mist 3500 ord, och MAX 4000 ord. Klockrent. Nu får uppsatsen vila över helgen, imorgon drar vi på skidresa nr 2. Då lär jag ramla desto mer...svårt med planmark.

Hej så länge

Effektiv dag

Idag har jag, tillsammans med min rapportkompis, varit sjukt produktiva! Förra veckan började våra klasskompisar "oj:a" sig över hur mycket man ska få plats med i forskningsplanen på så få sidor. Då hade jag och E. knappt skrivit in våra rubriker. Vi höll på som galningar med att hitta och läsa forskning. Vi kände att vi låg långt efter alla andra. Idag har vi bevisat att vi verkligen kan skriva om vi bara vill! Idag har vi 1000 ord för mycket och vi har diskussions-delen kvar. Jag kapar hellre bort allt överflödigt än att tvinga fram något halvbra!

Vi räknar med att bli klara med forskningsplanen och börja på metod tentan imorgon! Känns toppen! :)

Hej så länge!

Man ska tro det värsta!

Jag har alltid varit en sån som ser mig över axeln när jag går ensam på en gata. Om jag är påväg hem på natten efter en utekväll börjar jag nästan alltid tänka ut en strategi för hur jag ska bemöta en eventuell rånare eller våldtäktsman. Jag kollar omkring mig vilka möjligheter jag har att fly, om det finns några tända lampor i husen runt omkring och hur troligt det är att någon hör mig när jag skriker. Det är säkert lite sjukt på sitt sätt, men jag är riktigt paranoid när det gäller sånt här. ALLA kan vara våldtäktsmän! På facebook har jag precis delat en länk som heter "THROUGH A RAPIST'S EYES" som jag tycker att alla ska läsa, killar som tjejer. Mycket vet man redan, men det är bra att läsa på igen. Och det var även massor med saker som var nytt för mig:

  • Det första en våltäktsman kollar är vilket frisyr du har. Exempelvis en hästsvans eller fläta kan man lätt dra i och överrumpla sitt offer.
  • Överarmarna gör sjukt ont att nypa i, så gör det!
  • Om du ska kliva in i din bil och du har en lastbil eller liknande på förarsidan, kliv då in på passagerarsidan. Ofta lyfter våldtäktsmännen in en i lastbilen när man är påväg in i sin bil.
  • Har du ett paraply är du inget bra offer, det kan du slåss med på bra avstånd. Nycklar kan du bara använda om förövaren kommer riktigt nära, vilket är farligare.

LÄS alltså denna! Det finns för många sjuka människor där ute som vill göra en illa, och då ska man kunna försvara sig. Och kämpa alltid, minsta lilla motstånd och våldtäktsmannen tvekar!

Hej så länge

God morgon!

Har varit uppe i 3 timmar nu. Chillat i soffan, fått undan frukostdisken, fixat med tvätten, gjort mina fotledsövningar och chillat lite till. Gillar när man har en ledig dag och ändå kommer upp ur sängen tidigt! Nu är klockan snart halv 11 och jag funderar på om jag ska kika över lite plugg. Detta är verkligen inte något vanligt beteende... bäst att passa på och bara följa med strömmen, man vet aldrig när pluggångesten drar över en och man bara skiter i allt :P
 
 
Hej så länge!

Man ska skriva... pausa...

För att orka sitta en hel dag och skriva på sin forskningsplan är det viktigt att ta några pauser då och då. Men när man gör det kan det ibland bli svårt att komma igång igen. Som nu! Har precis ätit klart lunchen och nu är det dags att börja skriva igen, men FB och bloggen kändes mycket mer lockande. Kanske kan kolla mejlen också... Tidigare när vi varit hemma hos mig och skrivit har pausen inneburit ett avsnitt FRIENDS. 22 minuter är en alldeles perfekt paus! Får se om det blir det idag...

Hej så länge!

Skidor äger!

Om jag saknat skidåkning tidigare så saknar jag det ännu mer nu! Är ju så himla roligt :D
Tackar för fina dagar i solen med trevligt sällskap!
 
 
Hej så länge!
 
 

5 hours from now; shoop, shoop, shoop!

Yes! :D Då var det dags! Hoppas att ni andra får en finfin helg också!

Hej så länge!

Morgonens sköna låt!

En fin kompis till mig la upp denna på FB imorse, som en hälsning ;) Tycker den är jättehärlig! Den är ju lite småelak såklart, men trallvänlig och rolig!
Ha en fin dag! Hej så länge!
 

Taggar!

Till helgen kommer det att bli några minusgrader och SOL. Yes! :D Det perfekta vädret för en skidresa! Jag håller på att packar för fullt och jag är så himla taggad. Har inte åkt skidor på jättelänge och nu känner jag hur roligt det ska bli. Jag ser det fina vädret som ett tecken; helgen kommer bli fantastisk! :)
 
 
 
Och nästa helg ska det bli en skidresa till, dock på ländskidor... Det får vi se hur det går... :P Känns bra att det blir utför denna veckan iaf, lite som en uppvärmning. Att åka skidor är inte riktigt som att cykla...
 
Hej så länge!
 
 
 

RÄTT igen!

Alltså, KÄRLEK till det här inlägget! Så otroligt jävla bra! Jag undrar verkligen hur så många människor kan glömma bort att DET INTE BARA ÄR BARN som väsnas och är jobbiga! ALLT folk runt omkring stör på något sätt; är högljudda, fula, luktar skit eller för mycket parfym... jag kan fortsätta länge! Men läs LDs inlägg istället ;)
 
Hej så länge!

Mysig helg

Denna helg har varit lagom fullbokad med saker. Kikat på hotellrum med Emil, fikat med bästa Ella och gjort 2 valp-besök! :D Jag hann dessutom gå och klippa mig, vilket jag säkert skjutit upp 5 gånger nu.

Valparna har blivit riktigt stora nu och riktigt ivriga på att undersöka världen! Det är inte lätt att ta bild på dem när det springer runt :P
 
 
 
 
Ännu en som fastnat för de små liven <3
Hej så länge!
 

Med vänliga hälsningar...

Nu är vi inne i mars månad och det är nya punkter som ska prickas av på bröllops-schemat. En sak som är väldigt rolig är alla som har hört av sig och visat intresse för bröllopet! :) Jag blev extra glad när jag fick varma hälsningar från Brasilien! <3

Imorgon ska jag och Emil titta på hotell, mysigt!
Hej så länge!

Caspita

Av och för mig, igår idag och imorgon

RSS 2.0