Snart vågar jag ha klackar!

Igår var jag till sjukgymnasten för att kolla om jag kan göra nåt för att stärka mina stackars fotleder. "Om jag vrickar mina fötter mer så finns det nog inte så mycket kvar att rädda" är nåt jag har tänkt ganska många gånger. Men tydligen så är jag ganska stark för att ha så utdragna ledband! Mina fötter KAN räddas! :D Jag har fått med mig övningar hem, fyra olika som jag ska genomföra 1-2 grr om dagen i fyra veckors tid. Sen ska jag tillbaka och utvärdera. Övningarna i sig är ganska lätta, men jag bli riktigt trött över fötterna ändå! Jag antar att det är den perfekta medelvägen; jag fixar det, men blir trött.

Så jag hoppas nu på en nästan magisk förbättring så att jag kan gå runt i klackar i sommar ;)
Hej så länge!

Klistrat och klart

Puh! Det var en pärs, men nu är det klart! Känns finfint :) Bara hoppas att allt hamnar där det ska <3

Hej så länge!

Slut på veckan

Snart kommer min kusin hit och så ska vi hålla på med lite bröllopsgrejer. Det finns alltid mycket att göra, så det är skönt att få lite hjälp. Klart att Emil hjälper till också, men jag förstår att det finns vissa saker som han inte tycker är så kul. Och med tanke på att han oftast nöjer sig med att titta på vissa saker EN gång, och jag gärna ville kolla saker typ 5 gånger kan det vara bra med en extra åsikt. ;) Det lär bli lite fika också, och prat utöver bröllopet.
 

Senare ikväll ska jag på friskispass! Ska bli skönt, jag har nästan gjort egna pass här hemma för att jag blir rastlös av att sitta och läsa forskningsartiklar...

Hej så länge!

Dåligt av mig

Jag har visst glömt bort att blogga lite på senaste tiden... men har egentligen inte gjort så mycket. Mest plugg och chill hemma. Ganska nöjd över att jag hunnit träna några gånger också. :)

Idag är Emil borta hela dagen och åker skidor så jag ska nog passa på att fixa lite här hemma och kanske hälsa på mina sötisar <3 De ser, de springer runt, och de sjunger fint!

Hej så länge!

Vårruset

Nu är det bestämt att jag ska springa vårruset! Igen! :) Det blir tredje gången jag är med och springer med mamma, mostrar och kusiner. Det känns väldigt bra, nu är det ju tradition i princip :) Jag och mamma har varit ganska duktiga på att träna inför loppet de tidigare åren, men i år ska vi bli ännu bättre. I år ska vi se till att börja i mitten av mars så att vi kan få en ännu bättre tid. För oss handlar det mest om att det är en kul grej att göra tillsammans och att det är en folkfest, men lite tävlingsinriktad är man ju :)


Hej så länge!

CV

Nu sitter man alltså igen och skriver personliga brev till jobbsökningar, och det är få saker som jag tycker är så ångestframkallande! Jag är inte alls bra på att marknadsföra mig själv. Gränsen mellan skryt och att bara vara positiv känns skör! Vissa ställen har dessutom krav som jag ibland inte kan uppfylla, (typ körkort...) och då blir jag osäker på om jag ens ska skicka in nån jobbanmälan. Tänk om de då inte ens läser nåt av det jag skrivit och direkt lägger mig i "nej-högen". Men det vet jag ju inte om jag inte testar... USCH! Vad nervös jag blir!

Jag ska nog ta en paus... annars vet man inte vad som händer.
Hej så länge!

Firar med lyx

Idag firar vi annandag Valentin! <3
 
Hej så länge!

Glad alla <3 dag till er

Jag hoppas att alla känt sig extra älskade idag! :) Jag var och hälsade på mina fem små hjärtan på deras två-veckors-dag. De är så fina så och ögonen är verkligen på gång nu, en av valparna kikade på mig med ett halvt öga. Så goa isbjörnar!

Jag och mannen firar hjärtans dag imorgon eftersom han fick jobba på akuten till 23. Så kan det gå när man är tillsammans med en läkarstudent. Men han hade gjort en semla till mig, så det blev en glad överraskning när jag kom hem, han är fin han! En dag som idag tänker jag såklart lite extra på vår förlovningsdag och att det är kort tid kvar till bröllopsdagen. ^^

Vi efter underbar middag i London, 30.06.2011
Hej så länge!

Fetaste tisdagen på länge

En sammanfattning av dagen... snön har varit hemsk!
  • Den gjorde så att två av mina bussar var brutalt sena, den första så sen så jag kom 20 min sent till skolan, den andra så att jag kom hem en halvtimme senare än planerat.
  • Den gjorde så att en taxi dränkte mig i slask.
  • Och eftersom plogbilen måste kört vilse innan hen kom fram till oss fick jag vada fram genom snön när jag skulle hem... Inte så härligt.
Men, det som var bra var...
  • Att RockKlassiker levererade kungliga låter under tiden jag väntade på mina bussar (inte ofta så många som 5 låtar i rad är riktigt bra!)
  • Jag körde ett väldigt tungt och härligt pass på friskis
  • SEMLOR, SEMLOR, SEMLOR!!!
Japp. Det blev 2! ^^ Och den andra pimpade jag med mjölkchoklad <3
 
 
Mumsigare än så blir det nog inte!
Hej så länge!

Igång

Idag hade jag och igångsättningshandledning med min medrapport-kompis. Vi är med andra ord igång med rapporten! Det kändes faktiskt bra, och vi har en ganska bra plan. Det känns ganska konstigt egentligen att redan hålla på med c-uppsatsen! Det betyder ju att man typ snart är klar, det är typ bara 300 dagar kvar till examen! Ingenting! Är jag redo? Är jag klar? Vet inte om jag är det... nej, jag måste ta ett steg i taget annars får jag bara ångest :P Fokus nu, heja rapportskrivning!

Hej så länge!

"Ta-dah! It's short for ''Da-da-da-da''

Ja, det tog tid! Och jag tyckte det gick bra, glömde bara bort "en nypa salt" i bröden, men så fick det bli. Mina semlor är inte bättre än de köpta dock... eller så var det bara ett första intryck. Jag har smakat en semla och den åt jag även fast jag redan var ganska mätt efter allt tjuvsmakande av degen... jag gjort i ordning 2 semlor som jag och Emil ska äta efter middagen, då kanske jag gillar dem bättre. :) Och med gillar bättre, menar jag INTE att de inte var goda, bara att de inte var 100% perfekt.
 
Jag har också insett att 24 färdiga semelbullar inte är det optimala om man inte typ bjuder in en massa folk. Vad ska jag göra med dem nu!? Jag tror faktiskt inte jag kan äta så många ens om jag skulle vilja det... jag får helt enkelt frysa in hälften tills vidare. Detta är lite synd eftersom de är som bäst nygjorda, men så går det när man tror att man ska vara ekonomisk och hemnära :P
 
Fluffiga släta bullar <3 Jag gjorde dem i lite varierande storlek, både för vanliga- och minisemlor.
 
Min första egengjorda semla, stolt!
 
Dessa två väntar på mig och Emil efter maten. Ett tips på hur man får triangel-locket är att klippa det med sax. Smidigt :)
 
Hej så länge!
 

Inför semlans-dag

På tal om nya utmaningar tänkte jag idag testa att göra egna semlor för första gången. Som ni vet är jag lite tokig i att baka, men semlor har jag inte gjort själv tidigare... dels för att semlor är storfavoriten och jag vill inte att det ska bli några fel och därför är jag lat och köper på konditorier, men också för att jag nästan aldrig har tyckt att semlorna som någon gjort hemma är lika bra som de man köper. Jag hoppas ingen blir sur på mig nu :P Men på nåt vis blir bröden inte lika spröda och luftiga och mandelmassan inte lika slät och god.

En semla är perfekt när brödet är saftigt, grädden är lätt sötad och fluffig och mandelmassan sådär underbar och den ska vara utsmetad på hela nedre bullen, och så rikligt med florsocker på locket. Självklart får man inte allt detta på alla semlorna man köper, men jag som älskar dem planerar att köpa ganska många under den korta semla-perioden så det gör inte så mycket. Jag testar mig fram ;)

Hur som helst, denna gång ska jag prova att göra egna! Det kanske tar lite tid, men jag är tålmodig ;) Det SKA bli perfekta semlor! Om inte får jag väl äta upp alla och börja om, hehehe.

Hej så länge!

Nya utmaningar

Middagen igår var väldigt trevlig! God mat och trevligt sällskap. Efterrätten var nog ändå bäst ;) Glass, grädde och jordgubbar i nån vin/lime-sås. Nomnomnom!
 
Emils mamma fick denna av mig igår:
 
För ett tag sedan bad hon mig att sticka en tubhalsduk till henne, och jag sa att det gick bra om hon köpte tyget hon ville ha och ett par rundstickor. 3 veckor senare hade hon en halsduk ;) Detta är nog det svåraste och mest tidskrävande jag gjort hittills. Tyget var väldigt tunt så jag behövde lägga upp nästan 180 maskor och sedan fick jag sticka tills garnet var slut. Såhär ser den ut på mig:
 
 
 
Jag är väldigt nöjd faktiskt och det verkade som att Emils mamma blev glad också. Jag kanske gör en åt mig själv en dag. Annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Nästa utmaning kanske blir en mössa eller nåt, vi får se.
Hej så länge!

Presenter

Idag är det firande som gäller! Emils mamma har fyllt år så vi ska åka och fira henne med middag och presenter. Det blir nog himla fint tror jag. Presenten hade jag tänkt visa här på bloggen, men detta först efter att vi överlämnat den såklart ;)

Hej så länge!

Syskon

Riktiga finisar asså!!
 
 
Jo, det kommer att bli massor med valpbilder! ;)
Hej så länge!

Doft av syrener och jasmin

Bröllopsresa bokat och nu har jakten på inbjudningskort börjat! Till alla som tjatar: snart trillar de in i brevlådan ;)

<3

Hej så länge!

Fantastiska utveckling!

Igår var jag och hälsade på valparna igen, de är bara för söta!!! Och de växer så fort, nästan så jag inte hinner med. ;) På en vecka ska valpar fördubbla sin vikt, tycker att de är på god väg!
 
Valparna när de är 2 dagar gamla:
 
 
Valparna när de är 5 dagar gamla:
 
Underbara! <3 Vi håller på att spåna på namn, lär bli musiktema :)
 
Ni som vill kolla mer på valpar och westies kan gå in på hemsidan: http://www.kennelsw.se/
Hej så länge!

Caspita

Av och för mig, igår idag och imorgon

RSS 2.0